Suda Bakteri Olduğuna İnanmayıp Tel Örgüyü Söktüler

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi’nde bulunan Değirmen Önü su kaynağında belediyenin yaptığı analizlerde koliform bakterisine rastlandığı ve suyun içme suyu olarak kullanılmaması gerektiği belirtilmiş olmasına rağmen, mahalle sakinleri uyarıları dikkate almadan su doldurmaya devam ediyor.

UYARI TABELALARI VE TEL ÖRGÜLER FAYDA ETMEDİ

Belediyenin yıllardır su kaynağında yaptığı analizler sonucunda, “Belediyemiz tarafından bu su kaynağında yaptırılan analiz sonucunda koliform bakterisine rastlanmıştır. İçme suyu olarak tüketilmesi uygun değildir” yazılı uyarı tabelaları bulunmasına rağmen, bazı kişiler bu tabelaları sarı boyayla kapatarak okunamaz hale getirdi. Uyarıların dikkate alınmaması üzerine belediye ekipleri, su kaynağını bahçe teli ve dikenli telle çevreleyerek girişi kapattı ve tabelayı yeniledi.

ESCHERİCHİA COLİ VE KOLİFORM BAKTERİSİ TESPİT EDİLDİ

Yenilenen tabelada, 4 Haziran’da alınan numunelerde 100 mililitrede 1 koloni oluşturan birim (kob) escherichia coli ve 59 kob koliform bakterisi tespit edildiği açıkça belirtildi. Ancak, bu önlemlere rağmen vatandaşlar su almaya devam etti.

VATANDAŞLARIN BAKTERİ UYARISINA TEPKİSİ

Bahçe telini keserek yeni bir giriş kapısı oluşturan mahalle sakinleri, yıllardır içme suyu olarak kullandıkları kaynaktan su almaya devam ediyor. Mahalleliler, suyun sağlıklı olduğuna inandıklarını belirterek, bakterili su iddialarının gerçeği yansıtmadığını düşünüyorlar. Bazıları bu durumu “alanın satılacağı”, “su firmalarının daha fazla kazanç için uydurduğu” veya “çevredeki apartman sakinlerinin kaynaktaki yoğunluktan şikayetçi olması” gibi gerekçelerle açıklıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir